Филм “Генерал Дража Михаиловић“ у биоскопима у Херцеговини

Биоскоп у Требињу уочи једне пројекције

Trebinje, uoci jedne projekcije
Биоскоп у Требињу уочи једне пројекције

 

Документарни филм “Генерал Дража Михаиловић“, у продукцији “Погледа“ из Крагујевца и копродукциј�� ОСЧ “Равна Гора“ из Чикага,  тренутно се приказује у биоскопима у Херцеговини. Одржане су пројекције у Требињу (две) и Билећи, а очекује се приказивање у Невесињу и Гацку.

Организатор промоција је Удружење Бораца ЈВуО за Требиње, које, у име “Погледа“, обавља организационе и техничке послове. “Наша намјера је да се лик и дјело бесмртног генерала Драже и његове војске прикаже у правом свјетлу, а не онако како су то представљали досадашњи режими кроз игране и документарне филмове“, стоји поред осталог у саопштењу Удружења.

Уочи пројекција, у градовима се поставе плакати, а јавност се обавештава и преко локалних медија. Цене улазница су три или две марке.

Публика у Требињу и Билећи била је веома задовољна. Један од гледалаца писао је о својим утисцима на форуму “Погледа“:

“Неки утисци: ‘То се не пропушта’; ‘Баш добро одрађено’; ‘Нисам знао да има толико снимака из тог периода’; ‘Пуна сала у два термина’; ‘Предобар филм, милион ситница’, итд. Негативан коментар сам имао један, али на трејлер (не знам да ли је гледао цијели филм – после се нисмо чули) да му се не свиђа како је технички урађен… Иначе, народ у Херцеговини је жељан оваквих филмова и мислим да је и поред добре воље и патриотизма недовољно упућен. Тако да ту од народа имате пуну подршку!“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*


*