Промоција ТВ серије “Краљевина…“ и филма “Генерал Дража Михаиловић“ у Швајцарској

IMG-a5fd7d2d0e19d85d70758fec3fb62987-V

На позив наших сународника, “Погледи“ су одржали две пормоције документарне ТВ серије “Краљевина Југославија у Другом светском рату“ и документарног дугометражног филма “Генерал Дража Михаиловић“, 22. и 23. септембра у Швајцарској (књижара “Фреска“ у Цириху и просторије КУД “Коло Баден“). Приказани су делови серије, која је завршена (18 епизода по пола сата) и најављен је филм о ђенералу Дражи, који је у раду.

У разговору са представником “Погледа“, пуковником у пензији мр Драганом Крсмановићем, који је као бивши шеф Војног архива стручни консултант за наше документарце, гледаоци су могли да сазнају до сада непознате чињенице о нашој историји и напорима који се улажу да се она осветли и прикаже истинито. Присутни су били у прилици да се поставе питања и добију одговори којих нема у „диригованој“ историографији јер само такво сагледавање прошлости може осветлити путеве за активности у временима која се налазе пред нама. Након промоције посетиоци су куповином књига и добровољним прилозима изразили своју подршку нашим напорима.

Као добрим организаторима и партнерима у овој ахтивности, посебну захвалност изражавамо Драгану Ђерићу, Драгану Сјеничићу и Милораду Костадиновићу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*


*