“Приче из музеја“ на ТВ Филм клуб

На Телевизији Филм клуб, на МТС мрежи, управо се емитује ТВ серија “Приче из музеја“, у продукцији “Погледа“. Прве три епизоде серије завршене су прошле године, док су друге три управо монтиране, тако да је ово премијерно приказивање. ТВ Филм клуб приказује свих шест епизода. Истовремено, потписан је уговор и за емитовање серије на каналу Филм клуб екстра, које ће уследити у фебруару. Ова два канала су специјализована за приказивање домаћих играних и документарних филмова и серија.
Емитовање нових епизода ТВ серије “Приче из музеја“ ускоро се очекује и на РТВ Крагујевац.
“Погледи“ су урадили и енглеске верзије свих шест епизода. Оне ће, као и српске епизоде, бити постављене на платформи Вимео, где ће моћи да се купе. За бесплатно гледање, једна епизода из прве сезоне постављена је на Јутјуб каналу “Погледи“. То је епизода “Средњи век“. Највероватније током фебруара, на Јутјуб канал “Погледи“ биће постављена и једна епизода из друге сезоне, под насловом “Кнез Михаило“.
Према плану, “Приче из музеја“ треба да имају девет епизода. Серија се базира на историји предмета из Народног музеја у Крагујевцу, али, честа су гостовања и у другим музејима. У Другој сезони, коју отвара епизода “Кнез Милош“, то су били музеји везани за Други српски устанак (Таково, Враћевшница, Горња Црнућа), као и неколико локација у Београду и Аранђеловцу.
Снимање серије помогао је Град Крагујевац.Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*


*