Петровац на Млави: Промоција ТВ серије “Краљевина Југославија…“

NET DSC_0688

У петак 26. јануара ове го­ди­не, у Библиотеци “Ђура Јак­шић“ у Петровцу на Мла­ви, одржана је промоција ТВ серије “Краљевина Југославија у Другом светском рату“, као и књига у из­дању “Погледа“ из Крагујевца.
Петровац на Млави је општина у Источној Србији са 42.000 становника. Овде је током рата пос­тојала изразита доминација чет­ника ђенерала Драже, тако да партизанских јединица после 1941. није ни било. Командант Млавског корпуса био је мајор Синиша Оцокољић Пазарац, са штабом у Манастиру Горњак, задужбини кнеза Лазара, не­далеко од Петровца на Млави.
Две приказане епизоде ТВ серије наишле су на леп пријем код публике, а после је на питања гледалаца одговарао аутор Милослав Са­марџић. Сала је била пуна, а у првом реду били су председник Општине Миланче Аћимовић, његов помоћник Добрица Милосављевић, члан Градског већа Града Пожаревца Де­јан Крстић, као и црквени оци из Петровца на Млави. Промоцију су за­бележиле камере све три петровачке телевизије. После промоције, Самарџић је потписивао књиге читаоцима.

(Српске новине, гласило ОСЧ, Чикаго, фебруар 2018)

Објављено у Медијске објаве

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*


*

Можете користити ове HTML ознаке и атрибуте: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>