Забрањена историја: Завршена документарна ТВ серија о Другом светском рату

omot 13-18 copy NET
Управо сам сазнао да су све епизоде документарне ТВ серије „Краљевина Југославија у Другом светском рату“ – о којима сам раније писао – завршене. Пројекат се састоји од 18 епизода.

Према речима продуцента Милослава Самарџића, епизоде ​​13-18 су сада објављене на Вимеу, где се свих осамнаест епизода за могу купити или изнајмити.

Крагујевачки „Погледи“ и Удружење бивших бораца Краљевске Југословенске војске у Великој Британији скоро четири године су радили серију која показује претходно неизречену причу о рату у Југославији.

Првих дванаест епизода су понуђене Радио-телевизији Србије (РТС), путем конкурса, чији резултати су требало да се објаве до краја маја 2017. године, али, још увек нису објављени, рекао је Самарџић.

Он каже да серија показује потребну алтернативну перспективу филмовима који прослављају комунистичке партизане, који се тренутно приказују на РТС-у у поновним репризама.

„Наша прича није измишљена“, рекао је Самарџић, додајући да ће куповина или изнајмљивање серије на Вимеу подржати нови пројекат продуцента, документарац од 90 минута, „Генерал Дража Михаиловић“.

Posted by 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*


*