Лондон: Промоција 11. и 12. епизоде

London, 2015, 10, 11, plakat srb
Лондон: Промоција 11. и 12. епизоде документарне ТВ серије “Краљевина Југославија у Другом светском рату“ – Хотел “Равна Гора“, недеља 11.10.2015, 15 х

Једанаеста епизода: Инвазија Црвене армије
Одисеја поручника Крамера, петог члана Мисије “Ренџер“: био је једини амерички официр ког је заробила Црвена армија. Како се спасао поручник Крамер и зашто је после тога морао да бежи и из Италије? Како су четници ослободили Крушевац од Немаца? Борба четника и Црвене армије код Крушевца и ваздушна борба Црвене армије и Западних савезника код Ниша. Зашто је Рузвелт у последњој фази рата био у лошим односима са Черчилом, а у добрим односима са Стаљином?
Дванаеста епизода: Битка за демократију
Зашто су државе Источне Европе, које су припадале Западним савезницима – Пољска, Чехословачка и Југославија – препуштене комунистима? Архивски звучни филмови о посети председника Чехословачке Бенеша председнику Рузвелту у Белој кући и снимци параде у част Пољака у Њујорку. Зашто је Форин офис тражио да се од генерала Драже Михаиловића и четника захтева извођење задатка “који са сигурношћу неће моћи да изведу“, да би се то употребило као алиби за подршку комунистима?

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *

*


*